Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ DOMINO'S ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ (25/2)



Σε αποκλεισμό της Domino's Παγκρατίου προχώρησαν χτες 25/2 από τις 20:00 το βράδυ, περίπου 60 άτομα, μέλη της ΣΒΕΟΔ και αλληλέγγυοι/ες, ζητώντας την επαναπρόσληψη του συναδέλφου που απολύθηκε επειδή απέργησε στις 10/2. Οι αφεντικίνες της Domino's ένιωσαν στην τσέπη τους την αντίστροφη έννοια του εκβιασμού που ασκούν μέσω των απολύσεων και των εισαγγελικών προσφυγών, κι άρχιζαν να καταλαβαίνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν ατομικά τις συνθήκες εργασίας τους, δεν είναι εύκολο να κάνουν ότι θέλουν.

Αν και χτες τις κόπηκε για πρώτη φορά ο τσαμπουκάς, παρ' όλα αυτά επέμεναν ότι ο "εργαζόμενος τις έχει παρεξηγήσει", "δεν απολύθηκε επειδή απέργησε, αλλά επειδή δεν ήταν καλός στην δουλειά του, δεν χαμογελούσε". Όλα τα παραπάνω απαντήθηκαν με συνθήματα όπως: "Η απόλυση να ανακληθεί, αλλιώς καμία πίτσα δεν θα φαγωθεί", "οι απολύσεις είναι τρομοκρατία, καμιά ειρήνη με την εργοδοσία", "η αυτοοργάνωση των εργατών θα γίνει ο τάφος των αφεντικών", "γουστάρω και σε διώχνω, λεν τ' αφεντικά/καμιά ειρήνη με τ' αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά", "σήμερα η πίτσα δεν έχει πεπερόνι, αφεντικά, γουρούνια, δολοφόνοι".

Στην απαίτηση της ΣΒΕΟΔ για άμεση ανάκληση της απόλυσης, οι αφεντικίνες απάντησαν "ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε κάτω από συνθήκες εκβιασμού" και το σωματείο τις έδωσε προθεσμία να το "ξανασκεφθούν" μέχρι την τριμερή συνάντηση με την επιθεώρηση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, αλλιώς το "καθεστώς εκβιασμού", όπως ονομάζουν τα αφεντικά τις κινήσεις συναδελφικής και ταξικής αλληλεγγύης, θα συνεχιστεί...

(αναδημοσίευση από:
http://katalipsiesiea.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια: